Belföld

Letusolt a gyilkosság után a győri hajléktalan

Megkezdődött a pere annak a győri férfinak, aki tavaly januárban 29 késszúrással ölt meg egy 62 éves nyugdíjast.

2013 januárjában találtak rá a vérbe fagyott férfira győri lakásában. Forró nyomon azonnal elindult a nyomozás és a helyszínelés, a boncolás során pedig kiderült, hogy az áldozatot 29 késszúrással brutális kegyetlenséggel ölték meg, hiszen voltak olyan szúrások melyek teljesen áthatoltak a testen és a szemüregen.

A rendőrség a bejelentést követő 18 órán belül elfogta a gyanusítottat, ami azért is példaértékű, mert ritkán sikerül ilyen gyorsan kézre keríteni az elkövetőt. A 28 éves hajléktalan férfi, K. Richárd, alias „Golyó” először tagadta tettét, ám később beismerő vallomást tett. A férfi nem volt ismeretlen a hatóság előtt: többször volt már büntetve és a győri alvilág egyik ismert alakjaként tartották számon. Tavalyi cikkünket a gyilkosságról itt olvashatja.

Ebben a Szőnyi utcai panelban történt a gyilkosság 2013-ban.

Ivott, drogozott a gyilkosság előtt

Köszler Ferenc bíró kérdésére a vádlott arról beszélt: nagyon megbánta, amit tett, de nem emlékszik pontosan a történtekre, mert ivott és drogozott is a cselekmény előtt. Azért ment a lakásba, hogy segítsen kinyitni a beragadt zárat, majd ő vásárolni, későbbi áldozata pedig egy demizson borért ment.

Inni kezdtek, a házigazda pedig falatozás közben sértő megjegyzést tett a férfi csecsemő lányára; ezen dühödött fel, és mivel idős vitapartnere feléje szúrt, elvette tőle a kenyérvágó kést, és dulakodás közben többször megszúrta – idézte fel a cselekményt elismerő, de korábbi vallomásaival számtalan alkalommal ellentmondásba keveredő vádlott.

Zuhanyzott a bűntény után

A vádlott, akit korábban többször elítéltek rablásért, arról is beszámolt, hogy miután leszúrta a férfit, lepedővel takarta le a holttestet, mert zavarta a látvány, és letusolt. Ezután az áldozat tévéjével, mobiltelefonjával, bankkártyájával és bélyeggyűjteményével, valamint néhány ruhadarabbal távozott. Mivel szakmájában, ácsként nem kapott alkalmi munkát, korábban is lopásból tartotta el magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik