Belföld

Sarka Kataként él egy osztrák nő

Hajdú Péter feleségének fotóit úgy posztolja saját Facebook-profilján egy asszony, mintha az övéi lennének.

Hajdú Péternek épphogy kezd lecsengeni Puzsér Róberttel vívott Facebook-harca, itt a következő kiborulás. Az ok, hogy másolják a műsorvezető producer feleségének profilját.

Hajdú szerint beteg vagy ostoba

,,Elképesztő! Egy bizonyos Petra Führing nevű osztrák nő a Facebookon Kata életét próbálja élni. Ellopja és posztolja feleségem és gyermekeim fotóit, és úgy állítja be, mintha ő lenne Kata. Ennyire beteg vagy ennyire ostoba?!” – így fakadt ki Hajdú a Facebookon.

A nő szinte minden fotót „átvett”, melyet Sarka Kata a saját profiljára posztolt a közelmúltban. Ráadásul a képeket az utánozó lány ismerősei úgy kommentelik, mintha azok sajátjai lennének.

A személyes adatok szerint Bécsben él a másoló, de ez nem jelenti azt, hogy valójában egy osztrák személy kezeli a hamis profilt. Petra Führingnek a cikk írásakor 323 ismerőse volt, amelyből valamennyi gyakran véleményezi a Sarka Katáról feltett fotókat.

Mit lehet ilyenkor tenni?

A Facebookon van lehetőség jelenteni a hamisnak vélt személyt, amit minél többen jelentenek, annál nagyobb rá az esély, hogy az adminok törlik. A rendőrséghez is lehet fordulni, bár egy ilyen ügyet nagyon hosszas és költséges folyamat perre vinni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik