Belföld

Brüsszel februárban nyilatkozik az útépítési pályázatokról

Az Európai Bizottság decemberben jelezte, hogy nem teszik neki a regionális fejlesztési program.

Az útépítési pályázatok ügyében az Európai Bizottság illetékes audit egysége február közepéig készíti el előzetes értékelését a magyar válaszokról, így minden további eljárási és tartalmi kérdés azt követően lesz ütemezhető – közölte kedd este a brüsszeli magyar állandó EU-képviselet magyar újságírókkal, miután Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár megbeszélést folytatott Johannes Hahnnal, a regionális politikával foglalkozó uniós biztossal.

A brüsszeli bizottság tavaly decemberben küldött levelet Magyarországra, amelyben tájékoztatta a kormányt, a hét regionális fejlesztési operatív program, valamint a közlekedési operatív program esetén felmerült annak gyanúja, hogy diszkriminatív lehet az a kitétel, miszerint csak olyan cégek vehettek részt a pályázatokon, amelyek aszfaltelőállító teleppel rendelkeztek a projekt helyszínének közelében.

Shirin Wheeler, Hahn biztos szóvivője szerint Brüsszel az érintett szerződések összegének maximum 25 százalékáig terjedő korrekcióra tett javaslatot.

Múlt csütörtöki számában a Magyar Nemzet arról írt, hogy Brüsszel 170 milliárd forintot tarthat vissza a vélt szabálytalanságok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik