Belföld

Vona mellett rabbik tüntettek

Anticionista-rabbik(960x640).jpg (anticionista rabbik)
Anticionista-rabbik(960x640).jpg (anticionista rabbik)

Vona Gábor szerint a hazai és a nemzetközi sajtó is óriási figyelmet fordított a londoni magyaroknál tett látogatására, amit “- minden hazudozás és csúsztatás ellenére – hálásan” megköszönt. “Azt hiszem, tegnap világhírűvé váltam” – írta a radikális politikus, aki szerint majd az idő dönti el, mennyire volt ez jó reklám. “A lényeg: a tegnapi nap egy nagyon nehéz, de végül győzelemmel zárult nap volt.” Vona Gábor a sors furcsa fintorának nevezi, hogy “szerencsétlen felheccelt ellentüntetők, azt sem tudták”, kicsoda, sokan az iszlámellenessége miatt voltak ott. “Az egész tüntetésük abszurditására az a féltucat ortodox rabbi tette fel a koronát, akik “a BBC hazugsága ellenére” nem ellene, hanem mellette mentek tüntetni.

“Ez persze minden hazai és külföldi hírforrásból kimaradt, bizonyára nem érdekes információ”. Vona onnan tudja, miért voltak ott, mert egy órával előtte személyesen beszélt velük. “Elmondták, hogy mélyen vallásos, anticionista, ortodox rabbik, akik figyelemmel követik a tevékenységemet, és átlátnak az ellenem és a Jobbik ellen folyó nemzetközi sajtókampányon.”


Az anticionista, Izrael-ellenes zsidók kiálltak Vona mellett
Fotó: MTI / Kollányi Péter

A Hyde Parkban kb. 200 magyar várta, nekik a Jobbik elnöke megköszönte bátorságukat és a kiállásukat. Vona szerint a rendőrség a lehetőségekhez képest korrekt módon viselkedett. “Nyilvánvalóan látták, hogy kik azok, akik rendezvényt akarnak tartani, és kik azok, akik csak balhét”, hiszen az “ellentüntetők tarka táborában a betépett drogosok keveredtek a naiv antiglobalistákkal”.

Egy kötötte össze őket, hogy fogalmuk nem volt, ki ő és mit képvisel valójában. Vona végül a nagyvilágban különféle helyeken dolgozó magyaroknak azt üzente, hogy a Jobbiknak fontosak, nem mondta le róluk. Mindent meg fognak tenni, hogy minél hamarabb hazajöhessenek, és hogy újra egyesítsék “a Gyurcsány-, Bajnai- és Orbán-kormányok által szétszakított családokat. Kísérje ezt a munkát bármilyen ellenszél, bármennyi hazudozás és veszély, nem fogunk letérni róla” – írta végül Vona Gábor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik