Belföld

Beperelte a Magyar Nemzetet az MSZP

mesterhazy(960x640)(2).jpg (mesterházy)
mesterhazy(960x640)(2).jpg (mesterházy)

Az MTI-nek küldött közleményben azt írták: a Fidesz megijedt az Összefogás szombaton megmutatott erejétől, s emiatt szánalmas rágalomkampányba kezdett, “egy állítólagos bekiabálásra hivatkozva most azt akarják megmondani, hogy egy 13 ezres tömeg közepén mit hallhatott a beszédet mondó politikus”.

Már meg is tették

A cáfolhatatlan tény az, hogy Mesterházy Attila a tömegből érkező bekiabálások közül a börtön szót hallotta, ezt az MSZP elnöke azóta szóban és írásban is megerősítette – olvasható. Ezért – közölte a szocialista párt – bárkit, aki tényként állítja, hogy a pártelnök “másra reagált, az MSZP be fogja perelni – úgy, ahogy ezt a Magyar Nemzet című újsággal már meg is tette”.

Az mno.hu a Hír Tv felvétele alapján vasárnap azt írta: az MSZP szombati nagygyűlésén, amikor Mesterházy Attila pártelnök Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterről beszélt, valaki azt kiabálta be: “kötelet!”, Mesterházy pedig nem határolódott el a kijelentéstől.

A szocialista párt közleménye szerint a “Hír Tv is elismerte, hogy a felvétel hangsávjába belenyúlva manipulálta a hangfelvételt”, és véleményük szerint az is elgondolkodtató, hogy az ügy miért csak 24 órával a rendezvény után pattant ki.

Kövérre emlékeztetnek

“Ezúton emlékeztetjük a Fideszt, hogy a magyar politikában eddig dokumentálhatóan csupán egyetlen politikus emlegetett akasztást, illetve kötelet: Kövér László”, aki jelenleg a Fidesz Országos Választmányának elnöke és az Országgyűlés elnöke – írták.

“Értjük, hogy a Fidesz pánikba esett. Értjük, hogy érzik: már csak két hónapjuk van hátra a hatalomból. Ezért kapaszkodnak a tömegből érkező bekiabálásokra, és hisztiznek egy bocsánatkérésért, amely hazugságukat igazolná” – közölte az MSZP arra reagálva, hogy Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója bocsánatkérésre szólította fel Mesterházy Attilát, miután szavai szerint a baloldali ellenzéki pártok szombati nagygyűlésén “kötél általi halált ígért politikai ellenfeleinek” a “Gyurcsány-koalíció”.

Az MSZP szerint inkább a Fidesznek kell bocsánatot kérnie mindazoktól, akiket megalázott és megkárosított: a trafikosoktól, a rokkantaktól, a nyugdíjasoktól, a földtelenné tett állattartóktól, s minden magyar embertől, akiknek a következő évtizedekben rezsiadót kell fizetniük a paksi bővítésért felvett több ezer milliárd forintos orosz hitel miatt – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik