Belföld

VV14 – Gőzerővel lankadás

VoksVadász (VoksVadász)
VoksVadász (VoksVadász)

Itt a nép a tét. A VoksVadász vasárnapi tartalmából.

Ezúttal Baranya megyében tartanak bemelegítést a parlamenti választásra. Drávasztárán időközi önkormányzati képviselőtestület-választás lesz, önfeloszlatás miatt. Idén már csak április 1-jéig lehet időközi önkormányzati választást tartani, a helyi választási bizottságoknak pedig csak napjaik vannak arra, hogy szavazást írjanak ki. Ebben az önkormányzati ciklusban még pár településen lesz képviselő- vagy polgármester-választás.

Mindezt csak azért tudatjuk, mert vasárnapra – a jelek szerint – tényleg teljesen kifáradtak a voksvadászok. Az ellenzéki összeborulás képviselői együtt és külön-külön is felbukkannak ugyan, de…

Kecskeméten az összefogást vezető voksvadászok külön osztanak meleg ételt, míg Miskolcon együtt emlékeznek a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.

A voksvadászokhoz tényleg semmi köze, a nemzet egyesítéséhez talán annál több, ezért emlékeztetünk rá, hogy vasárnap is gőzerővel folytatódik az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az imahét keresztények és zsidók imaórájával zárul Budapesten, ahol több vallási mellett ott lesz Erdő Péter bíboros, prímás, érsek és Domán István főrabbi.

Akinek ez kevés lenne annak azt üzenjük, hogy már csak hetet kell aludni és újra benépesül a T. Ház.

Utóirat: Az is megérne egy misét, hogy 25 éve ezen a napon hagyta jóvá a kormány “kegyeleti intézkedésként” Nagy Imre és mártírtársai újratemetését.

A műsorról folyamatosan beszámolunk. Tartsanak velünk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik