Belföld

Mesterházy Attila: börtönt, nem kötelet

mesterházy kampánynyitó (mesterházy attila, mszp, )
mesterházy kampánynyitó (mesterházy attila, mszp, )

Nem azt kiáltották, hogy “kötelet”, hanem azt, hogy börtönt, és mivel én a beszédemben is végig a jogállami igazságtételről beszéltem, a törvény előtti egyenlőségről, arról beszéltem, hogy a törvényeket még Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek, Simicska Lajosnak és Lázár Jánosnak is be kell tartania – mondta a pártelnök az ATV Szabad szemmel című műsorában.

Az emberek azt várják a következő kormánytól, hogy mindenkit egyenlően mérjen a törvény. Úgy vélte, a jogállami igazságtétel pedig azt jelenti, hogy nem politikai komisszárok előtt kell felelniük azoknak, akik törvényt sértettek, nem politikailag motivált koncepciós perekben kell hogy feleljenek ezek az emberek, hanem a független magyar igazságszolgáltatás előtt. Ennek végeredménye az, ha valaki bűncselekményt követett el, akkor megy a börtönbe – tette hozzá a politikus.

Az mno.hu vasárnap számolt be arról, hogy bekiabálók kötelet javasoltak adni a felcsúti polgármesternek az MSZP szombati nagygyűlésén. A baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila pedig nem határolódott el a kijelentéstől.

Az internetes portál felidézte: a nagygyűlésen az MSZP elnöke Mészáros Lőrincről többek között azt mondta, hogy “Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon”. Ekkor valakik azt kiabálták be a nézőtérről, hogy “kötelet!”, amit több újságíró már akkor egyértelműen a helyszínen is hallott – olvasható a cikkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik