Belföld

A Dunakanyarban alig esett hó

Esztergom térségéből ugyan kisebb hószállingózást jelentettek, de egybefüggő hótakaró egyedül Nógrád megyében alakult ki.

Szombat éjjel a térség távolabbi pontjain kétszer is a katasztrófavédők segítségét kérték. Kozárdon egy fa dőlt rá az útra, Kishartyánnál pedig árokba csúszott egy kisbusz. A Dunakanyarhoz tartozó településeken is csúszósak az utak a jelenleg is tartó havazás következtében, de valamennyi út járható, a főutak sónedvesek. A Magyar Közút hat járművel folyamatosan takarítja az utakat a megyében. A főváros felé haladva egyre kevesebb hó esett, de még Vácot is egy-két centiméteres hó fedte be.

Hideg, az van

Az ország középső része megúszta a tél támadását, de a hideget nem: Nagyhideghegyen délelőtt 10 órakor -7,9 fokot mértek, hajnalban ennél is hidegebb volt. Az idokep.hu felvételén jól látszik, hogy a fák deresek, de hó nincs a hegyen.

A Nógrádhoz tartozó Nőtincsen viszont egy vékony hóréteg már kialakult.

Fotó: idokep.hu

Hasznos linkek

Riasztás nincs ebben a térségben sem, de ha útnak indulnak, előtte érdemes tájékozódni az információs oldalakon: az időjárásról és az útviszonyokról a www.met.hu és www.utinform.hu oldalakon kaphatnak friss adatokat, az esetleges balesetekről pedig a www.katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik