Belföld

Lottóláz: közel a 2 milliárdhoz

lotto(960x640)(7).jpg (lottó)
lotto(960x640)(7).jpg (lottó)

Az ötös lottón a várható főnyeremény már 1 milliárd 945 millió forint.

A hatalmas nyeremény miatt ezúttal is látványosan fokozódik a lottóláz – írja a Pénzcentrum.hu a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása alapján. Az elmúlt héten már 4,96 millió szelvényt adtak fel a játékosok – ez közel félmillióval több, mint az év 2. hetében.

A játékszervező tapasztalatai szerint hasonló összegű nyeremény esetén és különsorsolásos akciók alatt jellemzően nő a játékkedv: míg hetente átlagosan kb. 3-3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején emelkedik a darabszám.

Amennyiben szombaton sem találja el senki az öt kisorsolt számot, a telitalálatért járó nyeremény hozzáadódik a következő heti nyeremény összegéhez. Ez a halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat.

Az ország legutóbbi lottómilliárdosa korábban a Szerencsejáték Zrt. úgynevezett “Nagynyertes kérdőívén” elárulta, hogy 20 évig fix számokkal játszott, más szerencse-, lottójátékban rendszeresen nem is szokott részt venni.

A nyertes azt is elárulta, hogy nem mond fel munkahelyén, a lakhelyéről sem kíván elköltözni és bízik abban is, hogy a hatalmas nyeremény nem változtatja meg emberi (családi, baráti) kapcsolatait. Úgy fogalmazott: “Félek, de minden erőmmel azon leszek, hogy ne változzam, vagy csak pozitív irányba.” Visszautasította azonban, hogy pszichológus segítségét kérje a történtek feldolgozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik