Belföld

Narancssárga riasztás több megyében

hofuvas(430x286)(6).jpg (hófúvás, havazás, )
hofuvas(430x286)(6).jpg (hófúvás, havazás, )

Magas hótorlaszokat emelhet a viharos szél az ország délnyugati részében.

A hófúvás miatt több megyében már másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután. Ezeken a területeken a következő órákban magas hótorlaszokat emelhet a viharos szél.

A veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyében a havazás és a hófúvás miatt is narancssárga figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken 24 óra alatt 20 centiméternél is több hó hullhat, és a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Bács-Kiskun megyére a havazás miatt ugyancsak másodfokú, a hófúvás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Egy napon belül 10 centimétert meghaladó hó hullhat még Békés, Csongrád, Fejér, Vas és Veszprém megyében, ezekre a területekre citromsárga figyelmeztetést adtak ki. Fejér, Vas és Veszprém megyében a hófúvás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A havazás zónája tovább terjeszkedik a Dunántúl nagyobb részére – kivétel annak északi része – és az Alföld délnyugati felére. Éjszaka a csapadékrendszer fokozatosan áttevődik a déli és a keleti tájakra.

Szombaton a Dunántúl és az Alföld hóval fedett tájain hordhatja az élénk, nyugaton és északkeleten az erős szél a havat. Szombaton napközben már csak a keleti tájakon, azon belül is a Tiszántúlon várható jelentősebb havazás, ott több mint 10 centiméternyi hó hullhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik