Belföld

Itt a tél

Hóval és kemény faggyal a hétvégén beköszönt a hideg évszak.

Igazi télies időt jósolnak a hétvégére a dél-alföldi régióban. Péntektől vasárnapig, fokozatos lehűlés mellett egyre több helyen lehet majd havazásra, hószállingózásra számítani. Az előrejelzések szerint máról szombatra virradóra akár 10 centiméter hó is eshet. Az égi áldást néhol erős szél kísérheti, ami kisebb hótorlaszokat építhet.

Hódmezővásárhelyen és környékén havazásra péntek estétől, illetve a hétvége első óráitól kezdve kell készülni. A hőmérséklet is az évszaknak megfelelő lesz az elkövetkező napokban. Szombaton már a napi maximum sem éri el a 0 fokot, vasárnap pedig már -10,-12 fokra is lecsökkenhet a léghőmérséklet.

A katasztrófavédelem felhívja a hosszabb autóútra indulok figyelmét, legyenek felkészülve a várható időjárásra.

Csak teletankolt gépjárművel induljunk el, hiszen elakadás esetén a fűtés miatt mindenképpen többlet üzemanyag fogyasztással kell számolnunk! Legyen a járműben meleg ruházat, takaró, ivóvíz, illetve élelmiszer. Indulás előtt töltsük fel mobiltelefonunkat! Amennyiben havas területekre utazunk, legyen nálunk hólánc, és lapát, esetleg valamilyen síkosság-mentesítő anyag, homok vagy fűrészpor – olvasható a megyei igazgatóság hó helyzettel kapcsolatos közleményében.

A jövő hét első napjaiban sem lesz jelentős változás. Marad a havazásokkal, hószállingózásokkal és ónos esőkkel tarkított fagyos, télies idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik