Belföld

Havazás – Kósáéknál nem szórják a pénzt sóra

havazas(2)(960x640).jpg (havazás)
havazas(2)(960x640).jpg (havazás)

A debreceni városüzemeltetési osztály szerint sem a helyi közterület-fenntartó, sem a média nem autentikus forrás, ha a hóról van szó - írja az atv. hu.

Kapcsolódó cikkek

Debrecenben a télen nem ritka havazás miatt koccanások voltak, máris egymásra mutogat a város és a közterület-fenntartó. Utóbbi akkor dolgozhat, ha az önkormányzat ezt megrendeli.  “Szerződés köt minket. Amennyiben az önkormányzat megrendeli tőlünk a szolgáltatást, akkor tudunk kivonulni és elvégezni a munkát”- mondta Képesné Domokos Csilla. A szóvivő közölte: ők hajnalban jelezték, baj lesz, ha nem kezdenek el dolgozni.

A városüzemeltetési osztály csoportvezetője szerint a másik oldalról kell megközelíteni a kérdést, hiszen a közterület-fenntartó abban érdekelt, hogy éjjel-nappal dolgozzon, sózzon, mert a bevételei akkor csúcsosodnak ki”. „A város tudja, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre, és a körülmények között mikor célszerű elrendelni munkákat”. Szerinte csak meteorológusok és a saját szakembereik szava a mérvadó”. A kérdésre, hogy a város lakói joggal várnának el kotort, sózott utakat, a következőket válaszolta: “ez egy…tipikus…ilyen…szerkesztői kérdés…”, hiszen az adófizetők azt is elvárják, hogy a pénzüket ne költsék feleslegesen. Baranyi Tamás hozzátette, nem hisz még a közszolgálati médiának sem, „Végigjárták az egész országot? Leemelem a kalapom, aki végig tudja az egész ország minden pontját járni.”

Mi azért szólunk

A reggeli órákban a havazás zónája tovább terjeszkedik északkelet felé, átterjedve az Észak-Dunántúl és az Alföld egy jelentős részére. Délelőtt a délnyugati megyékben lehet intenzív a havazás. Délután az erősebb intenzitású hóesés átterjed az Alföld déli felére is. A nap során összességében a Sopron-Szolnok-Debrecen vonaltól délre alakulhat ki összefüggő hótakaró, amelynek vastagsága dél, délnyugat felé növekszik majd. Általában 2-10 centiméteres hóréteg alakulhat ki, de a Balatontól délre és az Alföld déli felén 10-20 centiméteres, Zala, Somogy és Baranya megyében akár 20 centimétert jóval meghaladó hótakaró is lehet péntek éjfélig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik