Belföld

Egymás után újulnak meg a fehérvári intézmények

cser-palkovics (cser-palkovics andrás, )
cser-palkovics (cser-palkovics andrás, )

Kibővítik a Maroshegyi Óvodát, felújítják a Hosszúsétatéri szociális otthont és a Felsővárosi Óvodát, korszerűsítik a Budenz-ház fűtési rendszerét, valamint több általános iskolát, óvodát és bölcsődét is felújítanak idén.

Több mint 800 millió forintos intézményfelújítási programot indít Székesfehérvár. Cser-Palkovics András  elmondta, hogy az állami adósságkonszolidáció 18 milliárd forintot jelentett a településnek. A hiteltörlesztések megszűnése miatt felszabaduló források egy jelentős részét az intézményhálózat korszerűsítésére fordítják – jelentette be a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Kibővítik a Maroshegyi Óvodát

A korábbi évek 100-200 millió forintos keretét az idei évtől több mint 800 millió forintra emelik. Kiemelte, hogy az Ybl Miklós nevét viselő program keretében 100 millió forintból két csoportszobával bővítik a Maroshegyi Óvodát. Emellett felújítják a Hosszúsétatéri szociális otthont és a Felsővárosi Óvodát, korszerűsítik a Budenz-ház fűtési rendszerét, valamint több általános iskola, óvoda és bölcsőde felújítása is megkezdődik az idei évben.

Több férőhely

Törő Gábor országgyűlési képviselő közölte, hogy a program segítségével a törvényileg előírt, kötelező óvodai foglalkoztatást is meg tudja majd oldani a város. Brájer Éva, Maroshegy fideszes önkormányzati képviselője jelezte, hogy évek óta komoly gondok voltak az óvodai helyekkel a városrészben és több gyermek felvételét kellett elutasítania az óvodavezetésnek. Úgy vélte, hogy a bővítés után enyhülhetnek a belvárosi óvodák férőhelyproblémái is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik