Belföld

A VÉSZ segít!

havazas(1)(960x640).jpg (havazás)
havazas(1)(960x640).jpg (havazás)

A veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás ingyenesen letölthető alkalmazás.

A meteorológiai előrejelzések szerint a hét végére, várhatóan pénteken, illetve szombaton havazás éri el az országot, ezért fontos, hogy a télen szükséges óvintézkedéseket mindenki megtegye, különösen az utazásra készülők. Az ország egyes részein akár húsz centiméteres hóréteg is kialakulhat havazás, valamint hófúvás következtében, egyes területeken ónos eső is előfordulhat.

Itt a VÉSZ

A tavaly márciusi, rendkívüli hóhelyzet, valamint a júniusi árvíz a korábbiaktól hatékonyabb megoldás kidolgozását tette szükségessé a lakosság azonnali, naprakész, ugyanakkor célzott tájékoztatására. Ennek érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft-vel – kifejlesztett egy mobil eszközökre optimalizált új alkalmazást, amely a közönségszavazatok alapján a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás – VÉSZ – elnevezést kapta.

A VÉSZ segítségével az okostelefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak a lakhelyük, az úticéljuk által érintett területek, figyelt útvonalak, megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről.

Ingyenesen letölthető

Az alkalmazást letöltő felhasználó beállíthatja magának, hogy Magyarország mely területéről kér azonnali értesítést mobil eszközére. Kijelölheti a lakóhelyéhez igazított értesítési zónát, egy-egy megyét, a nagyobb hazai tavak környékét, vagy akár az egész országot is. A VÉSZ képes arra is, hogy a mobil eszköz GPS berendezésének segítésével figyelje a felhasználó aktuális helyzetét, és ehhez viszonyítva küldi az adott területre érvényes értesítéseket az okos-készülékre. A szolgáltatás háromfokozatú értesítést tud küldeni, a felhasználó tetszés szerint kiválaszthatja, hogy csak a riasztásokról, a figyelmeztetésről, vagy pedig mindenről, így a tájékoztatásról is kér-e értesítést.

Az ingyenesen letölthető alkalmazás az Android, az iOS és a Windows Phone operációs rendszerekre egyaránt elérhető, teljesen díjmenetesen.

Részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik