Belföld

Nagy Bandó vs Lázár: sületlen ponty a cápa ellen

Választási esélyeiről, politikai ambícióiról is kérdezték az ismét politikai pálya felé kacsingató humoristát egy rádióinterjúban.

A Klubrádió telefonon kért interjút a Hódmezővásárhely és Makó térségében LMP-s színekben induló, egyébként deszki születésű humoristától. A műsorvezető elsőként azt kérdezte Nagy Bandó Andrástól, megveri-e Lázár Jánost. A humorista erre azt mondta, vagy mindenki teljesen megőrült Hódmezővásárhelyen, mert egészében sosem volt konzervatív a város, vagy olyan nyomás alatt tarthatja a környék lakóit, hogy a választást lefutott dologként kezelik.

A térségbe hozott sokmilliárdnyi fejlesztés és az önkormányzati adósságátvállalással szemben Nagy Bandó a maga részéről a Zalaegerszeg egykori győzelmére utalt a milliós játékosokkal telezsúfolt Manchester United ellen. Aztán hozzátette, nem is biztos, hogy a győzelem a fontos, hadseregek feszülnek most nagy hadsereg ellen, de ezért vannak ott szabadcsapatok is – jellemezte azt, hogy az LMP nincs benne a baloldali összefogásban.

Egyik oldalt sem segíti

Beszélt arról is, úgy érzi nem Lázár ellenfeleit gyengíti indulásával, inkább azoknak kínálnak alternatívát, akik egyik nagy táborra sem akarnak voksolni. Nem vallja mindenben az LMP és Schiffer András elveit, vannak vitáik is, ezért mindkét oldalról el fogja mondani a véleményét.

A műsorvezető még azt is forszírozta, Nagy Bandó indulása a Fidesznek segít-e vagy az ellenzéknek. A humorista szerint nem szabad ennyire sarkítani. Mint fogalmazott, akik elhagyták az LMP-t, most elég sok unicumot megittak ahhoz, hogy elviseljék az összefogás feltételeit. Ezért azt egy rossz házasélethez hasonlította, ahol inkább alkoholista lesz a másik fél is, ahelyett hogy elválna.

A balodal beáldozta már a körzetet

Nagy Bandó arról is beszélt, ha megnézi kik indulnak Csongrád megye 4-es számú körzetében, név nélkül, azok Lázár győzelmét segítik. Úgy gondolja, az ellenzéki összefogás is úgy választott jelöltet, mint amilyen elvek szerint előretolták a II. magyar hadsereget a Donhoz elvérezni.

Győzelme esetén kritikusa lenne bármelyik erőnek, de támogatná az értelmes célokat. Olyan emberekkel venné magát körül, akik gazdasági kérdésekben a legjobb tanácsokat tudják neki adni. Mint mondta: olyan körzetben akart indulni, ahol ellenfele nem egy kis törpe, hanem egy nagy cápa vagy bálna. Neki az a fontos, az emberek azt lássák, egy nagy hal ellen elindul egy kis sületlen ponty, lássuk ebből mi sül ki – fogalmazott Nagy Bandó András.

Végezetül, mivel az ország egyes részein havazik, hallgassuk meg, hogyan élte meg a humorista 1985 telét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik