Belföld

Hat helyen lehet ételosztás Budapesten

etelosztas(430x286)(1).jpg (ételosztás, )
etelosztas(430x286)(1).jpg (ételosztás, )

Hat helyszínt javasol a közterületen való ételosztás engedélyezésére a városvezetés által létrehozott munkacsoport, de a konkrét közterületeket nem nevezték meg.

A szükséges helyszíni feltételeket – a többi között a higiéniai eszközöket, mobil illemhelyeket – a fővárosi önkormányzat biztosítja majd. A javasolt helyszínekről január 28-i ülésén dönthet a szakbizottság – közölte Ughy Attila (Fidesz-KDNP), a Fővárosi Közgyűlés Közterület-hasznosítási Bizottságának elnöke csütörtökön.

A főváros a karitatív akciók érvényesülése mellett fontosnak tartja, hogy a kezelésében lévő, frekventált fővárosi közterületeken rendezett állapotok legyenek. Ennek érdekében készítenek egységes koncepciót a közterületi ételosztásokra vonatkozóan is – tette hozzá.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint az előkészítésre bevonták többek között a Menhely Alapítványt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeit.

A tervezetet csütörtökön bírálta Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, aki a budapesti Blaha Lujza téren tartott ételosztás közbeni sajtótájékoztatóján azt mondta: az utcai ételosztás megtiltásával a főváros vezetői azt akarják elérni, hogy a budapestiek ne lássák a szegényeket, és azt érezzék: minden rendben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik