Belföld
Holnaptól újra teljes vonalon az 1-es villamos (villamos, szeged, )

126 millió jár Szegednek az 1-es villamos felújításának csúszása miatt

24.hu
24.hu

2014. 01. 23. 14:45

A közel 30 milliárd forintos költségvetésből, uniós támogatással megvalósuló szegedi tömegközlekedési nagyprojekt egyik legfontosabb elemének számító 1-es villamosvonal felújítási munkái 2009 augusztusában kezdődtek el.

A jogerős bírósági döntés alapján 126,8 millió forintos kötbért és az összeg kamatait kell kifizetnie az 1-es villamosvonalat kivitelező konzorciumnak a beruházás csúszása miatt a szegedi önkormányzatnak. Faludi Csaba, az önkormányzatot képviselő ügyvéd arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 8,7 kilométernyi pálya, a peronok felújítását, egy többsávos jelzőlámpás körforgalom és egy kisebb kereszteződés kiépítését az A-Híd Építő Zrt., a Szeviép Zrt. és az EuróAszfalt Kft. alkotta konzorcium végezte el.

A város legforgalmasabb villamosvonalán a rekonstrukciós munkák első és második ütemének 2009. november 15-re, illetve 2009. december 3-ra kellett volna befejeződniük. A beruházás első szakaszán a szerződésben rögzített határidőhöz képest a kivitelező csak 94 nappal később, 2010. március 9-re fejezte be a munkát, a villamosok pedig csak a vágányzár feloldását követően, 2010. május 9-én indulhattak el újra.

Az ítélőtábla csütörtöki döntése szerint az önkormányzatnak járó kötbért nem a beruházás teljes összege, hanem a késve átadott Boldogasszony sugárúti villamospálya 634 millió forintos kivitelezési költsége alapján kellett kiszámítani. A konzorciumnak így ennek az összegnek a 20 százalékát – a kötbér mértékének szerződésben rögzített maximumát -, valamint a 2010. március 10. óta felhalmozott kamatokat kell megfizetnie.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.