Belföld

A Magyar Kultúra Napja Szegeden képekben

A Magyar Kultúra Napja programsorozat január 22-én délután 13 órakor kezdődött a Dóm téren, ahol a Nemzeti Emlékcsarnokban megkoszorúzták Kölcsey Ferenc szobrát, majd díjazták a város kulturális életének jeles személyiségeit.

A koszorúzást követően ünnepség volt a városháza dísztermében, ahol Botka László polgármester mondott ünnepi beszédet, és átadta a város elismeréseit a kultúra szegedi kiválóságainak. Díszoklevelet és a város címerével ellátott aranygyűrűt azok a Szeged kulturális életében meghatározó személyiségek kaphatják, akik tevékenységükkel, alkotásaikkal országos és nemzetközi hírnevet szereztek a Tisza-parti városnak.

Szeged Kultúrájáért-díjakat vehetett át Solymos László alpolgármestertől Balog József újságíró, színész, rendező, Beliczai Mária szobrászművész, tanár és Nagy Imre Erik zeneszerző, karmester, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja.

Kölcsey-érmet kapott Rácz Mária művészeti vezető, Molnár Gyula klarinétművész, Bene Zoltán író, Pataki Ferenc színművész, Szabóné Dancsik Tünde moderntánc pedagógus, Kerek Attiláné művészeti vezető, Csigér Mariann színházszervező, Beslin Anita riporter, Erdősné Fagler Erika karnagy és Radnóti Tamás közművelődési szakember.

Több program is van a Magyar Kultúra Napján Szegeden

Az Agórában 17 órakor a matematika és a magyar nyelv, zene, képzőművészet kapcsolódási pontjait mutatja be Szalay István főiskolai tanár, 18 órakor pedig koncertet ad a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar. A Móra Ferenc Múzeumban délután 5 órakor nyitják meg a Kolostorok kincsei című régészeti kiállítást, 18 órakor pedig kiállítás nyílik a Gyékényes Műhely és a Tápai Gubanc Műhely munkáiból a Heller Ödön Művelődési Házban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik