Belföld

Vasárnap fogvacogtató lesz az éjszaka

fagy (fagy)
fagy (fagy)

A hét elején még marad az enyhe idő, de szombat déltől már komolyabb lehűlés jöhet, vasárnap pedig mínusz 5-10 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet.

Kedden borult, esős idő várható. A Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul, és főként a Kisalföldön megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 4 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délután lassanként felszakadozik, csökken a felhőzet. Főleg a Dunától keletre fordulhat elő zápor, a hegyekben hózápor. Az északnyugati szél élénk, a Kisalföldön olykor erős lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3, 8 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hidegebb lehet.

Csütörtökön többnyire erősen felhős égre van kilátás átmeneti felszakadozásokkal. Néhol hózápor kialakulhat. A keleti szél jobbára mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3, 8 fok között alakul – északkeleten ennél hidegebb is lehet.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég és szórványosan előfordulhat kisebb eső. A délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul. (Péntekre és szombatra a meteorológiai szolgálat szerint a légköri helyzet – és ezért az ezekre a napokra szóló prognózis is – az átlagosnál jóval bizonytalanabb.)

Szombaton felszakadozik, csökken a felhőzet, de egy-egy hózápor is előfordulhat. Az északira forduló szél megélénkül, északkeleten helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1,+4 fok között alakul – a hőmérséklet már a déli órákban csökkenhet.

Vasárnap többnyire napos időre van kilátás, csupán kisebb körzetekben lesz változóan felhős az ég, itt elszórtan hózáporok is kialakulhatnak. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -5, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -5 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik