Belföld

Érdekes magyarázattal cáfolja a zsidózást a KDNP-s képviselő

Eőry Zsolt a Facebookon értekezett arról, hogy hát csak van valami oka, hogy épp a zsidókat gyűlölik évezredek óta, másokat nem. A KDNP diósdi elnöke a Hír24-nek azt mondta, ezzel nem azt akarta mondani, hogy a zsidók maguk tehetnek tehetnek erről, ő csak kérdezett, mert érdekli a történelem és az események háttere.

“Az antiszemitizmus általában nem az égből pottyan, hanem valami oka szokott lenni. Azt is kutatták? Miért éppen ellenük(a zsidók ellen – a szerk.) lennének (vannak) előítéletek? Mások iránt miért nincs vagy alig? Csak van valami oka…! :)” – ezeket a sorokat írta ki a 444 cikke szerint Eőry Zsolt egy beszélgetésben a Facebookra, hozzátéve, hogy az antiszemitizmus több ezer éves, és már az egyiptomiak is üldözték és dolgoztatták a zsidókat, ellenben a többi néppel, akiket viszont nem utálnak ilyen rég óta.

Bár az egyszeri olvasónak ebből egyértelműen az derülhet ki, hogy a KDNP diósdi elnöke az antiszemitizmusért magukat a zsidókat hibáztatja, Eőry Zsolt viszont kérdésünkre ezt tagadta. Mint mondta, ő nem állított ilyesmit, csak kérdezett, mégpedig azért, mert teológusként érdekli a történelem, és a téma.

“Én őszintén rákérdeztem az antiszemitizmus okára azoktól, akik ott erről értekeztek, ennyi volt az egész. Engem érdekel a történelem, érdekel ezeknek az eseményeknek háttere, ezért kérdeztem meg” – állította lapunknak.


Történelmi háttér – az Ewige Jude (Örök zsidó) című film plakátja

Felvetésünkre, hogy a “csak van valami oka” a három ponttal, a felkiáltójellel és a mosolyjellel megspékelve nem épp történelmi érdeklődésnek látszik, az elnök úgy reagált: ő ezzel azt akarta mondani, hogy mindenki próbáljon egy kicsit utánagondolni, mert hiányolja ezt a kutatási fázist. Azt, hogy valaki megnézze, miből indul ki ez az egész.

“Csak úgy tudjuk megszüntetni az antiszemitizmust, ha tudjuk az okát” – magyarázta.

Eőry Zsolt egyben közölte, furcsállja, hogy ha valaki rákérdez erre, akkor annak rögtön antiszemita felhangot tulajdonítanak.

“Miért nem lehet erre rákérdezni? Félnek, hogy valami esetleg kiderül…?” – tette hozzá mosolyogva az elnök, aki bizonyára ezt sem úgy értette, ahogy hangzik, és ez is csak egy kérdés volt, mégpedig azért, mert érdekli a történelem és a téma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik