Belföld

Fidesz: öntsünk tiszta vizet a pohárba

A kormánypárt vásárhelyi szervezete közleményben üzent a Hód Mezőgazda Zrt.-nek és Raskó Györgynek.

A hódmezővásárhelyi képviselőtestület fideszes frakciója ismét felszólalt földügyben. Havasi Katalin, a párt helyi szervezetének elnöke és Hegedűs Zoltán alelnök közleményt adott ki, melyben megismétlik a korábban kifejtett álláspontjukat, miszerint üdvözölendő, hogy az újrapályáztatás után, a vásárhelyi állami földek nem a Hód-Mezőgazda Zrt.-hez, hanem helyi gazdákhoz kerültek művelésre.

Vásárhelyi földügyek

Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba a hazugságok helyett: a Hód-Mezőgazda Zrt. nem is nyerhet állami tulajdonú földterületre haszonbérleti jogot a törvények szerint, mivel nem emelheti tovább az általa bérelt földterület méretét, ahogyan egyetlen földbérlő sem Magyarországon – olvasható a közleményben.

Mint írják, a cég jelenleg több ezer hektáron gazdálkodik, a földtörvény ugyanakkor az állattartóknak legfeljebb 1800 hektár bérelt birtok művelését engedélyezi. Megjegyzik továbbá, az állam korábban ígéretet tett arra, hogy átvállal minden olyan mezőgazdasági tevékenységet a gazdáktól, amelyet az újrapályáztatás után már nem tudnak ellátni, így üzembezárások miatt senki sem kerülhet utcára.

A Fidesz Raskó György agrárvállalkozónak, az Antall-kormány egykori államtitkárának is üzent. Raskó földügyben korábban többször is úgy nyilatkozott, nem helyes, ha a Hód-Mezőgazda Zrt. valóban a Lázár Jánossal való személyes szembenállása miatt veszít a pályázatokon. A közlemény szerint “vérlázító”, hogy vállalkozó a jelen helyzetben megpróbál a mezőgazdaságban dolgozók “védelmezőjeként tetszelegni”.

Azt javasoljuk Raskó úrnak, hogy ne nézze hülyének a vásárhelyi gazdákat, és ahelyett, hogy ostobaságokat beszélve tovább súlyosbítja a magyar gazdatársadalom ellen elkövetett történelmi bűneit, inkább csendben örüljön annak, hogy a vásárhelyiek nem kergették még el – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik