Belföld

Bíróság előtt a Lázár gyerekeit fenyegető exrendőr

Az öregségi nyugdíjjal kapcsolatos törvényjavaslata miatt zaklatta a politikust és családját.

Kedd délután a Szegedi Törvényszéken megkezdődött annak a tápiószentmártoni férfinek a pere, aki a vád szerint még 2011-ben többször súlyosan megfenyegette Lázár János és Czerván György országgyűlési képviselőket. A 46 éves volt rendőr az öregségi nyugdíjra vonatkozó fideszes törvényjavaslatot kérte számon a politikusoktól.

Lázár Jánost, Vásárhely akkori polgármesterét a hivatalába címzett levélben fenyegette meg. Mint írta, megcsonkítja és savval leönti a politikus gyermekeit, ha a módosítójuk átmegy az Országgyűlésen.

Czervánt és családját személyesen kereste fel. Autójával többször is megállt a helyi képviselő háza előtt, illetve nem egyszer telefonon is felhívta őket a már említett törvénnyel kapcsolatban.

A vádlott a keddi tárgyalási napon nem tett vallomást. A nyomozati vallomásában azt mondta, nem ő írta a levelet Lázár Jánosnak. Több számítógépe van otthon, melyeket nem csak ő, hanem gyermekei, felesége, barátaik, és volt kollégái is használhattak. A vádlott szerint Czerván Györgyöt nem fenyegette meg, csupán válaszokat akart kapni állampolgárként a képviselőjétől – írja a tárgyalásról írt első beszámolójában az MTI.

A férfit terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettével és zaklatás vétségével vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. Jelenleg a tanuk meghallgatása zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik