Belföld
Fejér Megyei Szent György Kórház (megyei kórház)

Újraindulhatott a szájsebészeti ellátás a kórházban

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2014. 01. 20. 12:25

Január közepe óta kedden és pénteken újra várják a betegeket a szakrendelésre.

Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója elmondta, 2012 decemberében orvoshiány lépett fel a szájsebészeten, azóta a járóbetegellátást a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház végezte.

Fehérvár önkormányzata 2014-es költségvetésében mintegy 10 millió forinttal támogatta a szájsebészeti járóbeteg ellátás újraindítását. Csernavölgyi István elmondta, hogy jövő hónaptól tovább bővül a rendelési idő, a szakrendelés pontos időpontját pedig hamarosan a kórház honlapján olvashatják a betegek.

A szájsebészet újraindítása és a kórház adósságkonszolidációja is nagyon fontos a térségben élők számára. Ebben a folyamatban természetes volt, hogy a város is kiveszi a részét. Szeretnénk azt, hogy az önkormányzat – bár nem fenntartó – lehetőségeihez képest támogatja azokat az ellátási formákat, amik fontosak a városlakóknak. A szájsebészet az első ilyen dolog. A 2014-es költségvetést már úgy terjesztjük be, hogy szerepel benne 10 millió forint a szájsebészet újraindítására. Aki megszavazza majd a 2014-es költségvetést az tett azért, hogy újra legyen szájsebészet Székesfehérváron – mondta el a mai sajtótájékoztatón Cser- Palkovics András polgármester.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.