Belföld

Melegek nem tiltakozhatnak a paksi tervek ellen?

paks(960x640)(1).jpg (paks)
paks(960x640)(1).jpg (paks)

Az Együtt-PM tiltakozik, hogy a köztévé híradójában az atomerőmű bővítése ellen tiltakozók egyikéről megemlítették, hogy homoszexuális.

A közmédia az Együtt-PM aktivistáinak szombati – a paksi atomerőmű bővítése ellen tiltakozó – akciójáról úgy számolt be, hogy egyik tagunkkal kapcsolatban fontosnak tartotta megemlíteni: az illető fiatalember meleg.

Az Együtt PM az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul, mert mint közleményükben írják: függetlenül attól, hogy aktivistájuk nyíltan vállalja melegségét, ennek a ténynek éppúgy nincs jelentősége a szombati akcióban, ahogy a többi aktivista, az eseményről beszámoló újságírók, vagy épp a hírről értesülő tévénézők-rádióhallgatók szexualitásának sem.


Fotó: MTI / Soós Lajos

A magánélettel kapcsolatos információk politikai relevanciájú mozzanatként való bemutatása kizárólag ellenséges hangulat keltésére, a melegek politikai megbélyegzésére, a paksi botrányról való figyelemelterelésre jó – náll a közleményben.

Emlékeztetnek, hogy az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény kimondja, hogy „zaklatásnak minősül az az emberi méltóságot sértő, szexuális vagy egyéb természetű magatartás, amely az érintett személynek a 8. §-ban meghatározott tulajdonságával függ össze, és célja vagy hatása valamely személlyel szemben megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása.”

Az Együtt-PM álláspontja szerint az adóforintokból finanszírozott közmédia tudósításai megsértették a törvény vonatkozó passzusát.

A híradó kifogásolt riportját itt láthatja 5.35 percnél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik