Belföld

Magyarok támogatják a spanyol abortusztörvényt

stop-abortusz(1)(960x640).jpg (abortusz)
stop-abortusz(1)(960x640).jpg (abortusz)

Az Alfa szövetség egyetért a szigorítással, de azért ők ennél is szigorúbbak lennének.

A budapesti spanyol nagykövetség előtt tartott szimpátiatüntetést az Alfa Szövetség hétfőn.

Közleményükben azt írták: “A család nevében” elnevezésű Facebook-csoport képviselőivel közösen azért gyűltek össze a Spanyol Királyság Nagykövetsége előtt, hogy örömüket fejezzék ki azért, mert a spanyol kormány december 20-án jóváhagyott egy új, életvédő irányultságú törvényjavaslatot, amelyet a parlament elé akar terjeszteni.

Kifejtették: ennek az a célja, hogy az állam felelősséget vállalva megvédje a meg nem született életeket, és kimondja, hogy egy magzati életkorú gyermek életének kioltása nem jog, hanem bűncselekmény.

A tervezet szerint az abortuszt fontolgatók a beavatkozás előtt szóbeli tájékoztatást és klinikai információkat kapnak a műtétről, amit aláírásukkal igazolnak, a beavatkozáshoz a kiskorúaknak szülői beleegyezésre, némely esetben bírói határozatra van szükségük, abortuszt végző cégek nem reklámozhatják tevékenységüket – sorolták. Az abortuszipar rendkívül kétségbeesett, mivel az új törvény sértheti üzleti érdekeiket – fogalmaztak.

Az Alfa Szövetség ugyanakkor néhány pontban kifogásolta is a spanyol tervezetet. Ha a törvényt ebben a formában fogadják el, akkor olyan, pszichiáterekből álló bizottság jöhet létre, amely “mindennemű ellenőrzés nélkül kiszolgálhatja majd az abortuszklinikák érdekeit, és futószalagon ad majd ki igazolásokat az abortusz elvégzéséhez szükséges mentális veszélyeztetettség meglétéről” – írták.

A spanyol kormány új tervezete meghagyja azt a kiskaput is, amely “az anya mentális egészségét veszélyeztető kockázat” miatt fenntartja a magzat elpusztításának lehetőségét, ami lehetővé teszi a jogi csalást – nehezményezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik