Belföld

Kitört a Szanyi-Széles háború

Napok óta megy a szócsata a két szellemi óriás között, nem ítélkezünk, ez a csata, ahogy szokták mondani, országos iksz, csak kiemeljük a legszebb mondatokat.

Első rész – Kard ki kard!

Az egész azzal kezdődött, hogy Szanyi Tibor tett egy visszautasíthatatlan ajánlatot Széles Gábornak.

„Gábor! Fújhatod az Orbánnak szánt ingyen energiádat! De ne búsulj, mi szocik szívesen vesszük a felajánlásaidat! Mindenedet szívesen tovább adjuk a népnek, ingyenesen.”

Nem váratott magára sokáig a milliárdos üzletember. Válaszolt, bár rejtély, hogy miért.

„Örülök, hogy “nagy ritkán” illuminált állapotodban az energiacellára is gondolsz és ezen gondolataidat az FB-n is megosztottad. Megtisztelő a javaslatod az energiacellára vonatkozólag, de sajnos egy probléma van a javaslatoddal. Nem szeretnék legalább 2018-ig várni, az energiacella bevezetésével, mert ennél hamarabb aligha kerültök kormányra, legalább is a közvélemény kutatási adatok alapján.”

Majd, hogy Szanyi Tibor se búsuljon és mi se maradjuk energiacellás hír nélkül, elmondja, a háromhetes teszt sikerrel zárult, hamarosan indulnak a kereskedelmi tárgyalások. Majd tovább oktatja Szanyit.


Szanyi vs Széles
Fotók: Népszava / Hír24

Második rész – Illuminált gravitáció

Ezt nem hagyhatta annyiban az MSZP-s képviselő, újabb válasz. Személyeskedés, humor, intrika, a dél-amerikai szappanoperák kétszereplős, magyar változatának gyöngyszeme, ami itt zajlik.

„Igazán kedves tőled, hogy nagyon ritka esetnek gondolod az illuminált állapotomat. A hozzád hasonló agyament szélsőjobbosok ugyanis állandóan részegnek hirdetnek az összes kedvenc médiájukban, szóval ezt azért beszéljétek meg “házon belül”, mert e nélkül hasadást érzékelek a pártegységeteken!”

A labda (Széles esetében biztos nem focilabda, inkább teniszlabda, többször is töltött már fel teniszezős videót) újra az üzletember oldalán pattog, itt már bejönnek a képbe az oroszok is, a gravitáció kikapcsolása mellett.

A gravitációs kérdést tisztázzuk először. Nekünk azt nyilatkozta korábban, hogy „a magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció”.

Szanyi Tibornak pedig azt írja erről, hogy „én ilyet soha sehol le nem írtam nem állítottam. Ugyan az “anti gravitációval” próbált a ballib sajtó olyanokat állítani, amiket én nem mondtam /rafináltan kiforgatva a szavaimat/ de ezen én már nem csodálkoztam…”

Az oroszokról pedig csak annyit üzen, hogy minden megváltozott már.

„Vagy már Te is tudod, hogy a jelenlegi orosz vezetés nem a régi, bolsi orosz vezetés? Ezért nyugodtan rugdoshatsz beléjük?De azért ne izgasd fel magad!Nem kell félned ezektől az oroszoktól./Azok meg már nem fognak vissza jönni, hogy “segítsenek” a választásokon, mint ahogy segítettek annak idején az elvtársaitoknak 1947-ben./”

Harmadik rész – Nem tart soká a szomszédság?

Lehet, hogy a Szomszédok 331 részt élt meg a tévében, Szanyi harmadjára is visszaírt Széles Gábornak.

„Gábor! Attól tartok, neked nincs semmilyen értékelhető találmányod, meg Orbán is túlspilázta ezt az atom-ügyet. Ti ketten valóban képesek vagytok bohócot csinálni magatokból, s amíg még hatalmon vagytok, sajnos az országból is. Szerencsére már nem tart soká…”

Ez már kőkemény személyeskedés, amivel Széles Gábor sem tud mit kezdeni. Nem száll ki a buliból, továbbra is válaszolgat.

„Én is azt remélem, hogy “nem tart soká” az illuminált állapotod. Végre kijózanodva elolvasod, amiket írtam.”

Befejezés – „Látom csend van, most békesség nyugalom”

Egy ismert dalszöveget idetéve, most nyugalom honol a közösségi oldalon kettejük között. Megunták? Elfogyott a muníció? Készülnek a döntő ütközetre, energiacellával és atommal?

A gravitáció legyen velünk!

Megjegyzés: a két fél helyesírási hibáit – a könnyebb megértés érdekében – kijavítottuk, de semmi máshoz nem nyúltunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik