Belföld

Kapcsolatot találtak Fidesz és a TV2 megvásárlása között

super-tv2-mokka(3)(960x640)(1).jpg (super tv2, mokka,)
super-tv2-mokka(3)(960x640)(1).jpg (super tv2, mokka,)

Az eladást tető alá hozó ügyvédi iroda vezető partnere bábáskodott a Class FM alapításánál és az RTL Klub Infocenteres bevásárlási kísérlete mögött is.

A Vs.hu szerint a kulcs Siegler Konrád, aki vezető partnere a Weil, Gotschal & Manges ügyvédi irodának, amely a tv2 megvásárlásának jogi ügyeit intézi. Siegler a lap szerint tevékeny szerepet játszott a mostanra már Simicska Lajos többségi tulajdonában lévő és monopol piaci helyzetet élvező országos kereskedelmi rádió, a Class FM üzemeltetőjének, az Advenio Zrt.-nek a létrehozásában.

A vs.hu birtokába került dokumentumok szerint Siegler Konrád jogi képviselőként jegyezte ellen az Advenio Zrt. ajánlatát az ORTT által 2009-ben kiírt rádiós frekvenciapályázaton, illetve Siegler képviselte Nyerges Zsoltot, a Central Media Holding nevű céget, valamint Stumpf István jelenlegi alkotmánybírót, volt minisztert az Infocenter.hu 2010. április 22-én megtartott tulajdonosi közgyűlésén.

Siegler Konrád nem csak a Class FM ügyében egyengette az Infocenter.hu útját: ügyvédi irodájának honlapján a neve alatt, ahol a különböző szakmai tapasztalatait és elismeréseit sorolja, szintén szerepel a cég neve, méghozzá a Magyar RTL 31 százalékos részesedésének megszerzésével kapcsolatban. A később meghiúsult üzlettel kapcsolatban az olvasható az ügyvéd oldalán, hogy ő volt az Infocenter tanácsadója ebben az ügyletben. Az Infocenter a tulajdonosa megannyi fideszes kötődésű médiának: a Class FM mellett a Heti Válasznak, a Lánchíd Rádiónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik