Belföld

Hózápor jön

hózápor (tél, )
hózápor (tél, )

Hétfőn még akár 15 fok is lehet, de a hét második felétől már megérkezik a tél és havazás is várható.

Hétfőn napközben – az északi országrész kivételével, ahol gyakori eső várható – dél felől rövid időre elvékonyodik, többfelé fel is szakadozik a felhőzet, de záporok továbbra is kialakulhatnak. A délkeleti, keleti szelet sokfelé élénk, főleg az Alföld déli részén néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 10, 15 fok között, északkeleten kevéssel 10 fok alatt valószínű. Késő este 6, 10 fok közé hűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor. Az északias szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik, másutt mérsékelt marad a keleti, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Szerdán az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult marad az ég, a Dunántúlon azonban felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Eleinte a Dunától keletre elszórtan, majd ott is egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Estefelé helyenként hózápor is előfordulhat már. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön keleten is felszakadozik a felhőzet. Helyenként zápor, hózápor előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. (A légköri helyzet – és ezért az erre a napra szóló prognózis is – az átlagosnál továbbra is jóval bizonytalanabb.)

Ilyet akarunk!

Nem, nem a tavaszi melegben hulló esőre vágyik a magyar immár, hanem ilyen gyönyörűen hulló hóra! A héten valószínűleg ilyen látványban lehet részünk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik