Belföld

Vácon összegyűjtik a kutyapiszkot

Egy állategészségügyi központ ajándékozta meg a várost a ládákkal, azt remélik, csitul a harc az ebtartók és a sétálók között.

 

A váci Duna-parton, a kerékpárút mentén ezen a héten helyezték el a négy kutyaürülék-gyűjtő ládát. A Kedvenc Állategészségügyi Központ kezdeményezésére és finanszírozásával elkészített edények kihelyezését követően Fördős Attila polgármester méltatta a kezdeményezést, amelynek célja a tisztább, egészségesebb környezet megteremtése, fenntartása.

Konfliktusforrás

Dr. Balogh Béla állatorvos azt hangsúlyozta, hogy ezekkel a kis lépésekkel lehet megszüntetni a régi ellentétet kutyatartók és kutya nélkül élők között, hiszen a konfliktus forrása nagyon sokszor épp a járdákon, sétányokon hagyott ürülék. Ezért találták ki és csináltatták meg egy ügyes kezű váci mesteremberrel a ládákat, amelyeket most az önkormányzat helyezett ki, a tárolók rendszeres ürítéséről pedig a Váci Városfejlesztő Kft. gondoskodik. A most kihelyezett ládákhoz nem tartozik sem kesztyű, sem pedig kislapát, ezért azt kérik a kutyatartóktól, hogy vigyék magukkal ezeket az eszközöket a sétáltatáskor.

A váci Duna part belvárosi szakaszán a tervek szerint további 8-10 szemetest helyeznek ki hamarosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik