Belföld

Utcaseprőként robotol a dúsgazdag asszony

Nyugodtan élvezhetné a milliomosok gondtalan életét, ehelyett kora hajnalban kel és éhbérért takarít az utcán.

A kínai nő még egy földvásárlási ügy miatt kapott milliós kártérítést az államtól, összesen tízmillió yuant, mely több mint 360 millió forintnak felel meg. Ő azonban nem adta fel puritán életmódját, mondván: nem akarja elveszíteni becsületes erkölcseit – írja cikkében a Huffington Post.

Yu Youzhent nem hatotta meg az ölébe hullott pénz súlya. Minden nap hajnali három órakor indul, hogy nemsokkal később útra keljen szemetesel felszerelt biciklijén, s összeszedje az árokba hajigált szemetet. Azt mondja, nem akar rossz példát mutatni gyermekeinek és azt sem, hogy a sok pénz megdöntse elveit. „Nem akarok semmittevővé válni, miközben élvezem a szerencsémet”– fogalmazott az 54 éves nő.

Yu szerint a munka mindennapi elfogaltságot ad, így nem borul fel az életrendje, mely könnyen hanyatló utakra terelné a családját. A cikk szerint hetente hat napot tölt munkával, 14 éve seper az utcán, s főnöke szerint eddig mindössze pár napot vett kiszabadságnak. Kétségtelen tehát, hogy a munka megszállotja a dúsgazdag édesanya, akinek két fia is megtartotta korábbi munkáit.

14 éves kora óta a munka megszállottja

Az nem derül ki a cikkből, hogy a csemetéknek mennyire füllik a foga a munkához a családi milliók ellenére, de valószínűleg nem esett messze az alma a fájától, akkor ők is lojálisan robotolnak tovább.

A milliomos nő egyébként 40 éve dogozik és tervei szerint addig dolgozik, míg el nem mehet nyugdíjba. Eddig teherautót vezetett, mezőgazdász volt és szakácsként tevékenykedett. Hogy elkölti-e egyáltalán a millióit, azt nem tudni, de bizonyára eddig nem igazán élvezte ki az őlébe hullott szerencsét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik