Belföld

Jobbik: a dorozsmai szociális lakópark ocsmány pozitív diszkrimináció

lakópark (lakópark, lakás, )
lakópark (lakópark, lakás, )

A Jobbik "ocsmány, undorító" pozitív diszkriminációnak tartja, hogy roma családoknak építenek a piaci ár többszöröséért lakóparkot Kiskundorozsmán.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye november végén jelentette be, hogy lakóparkot építenének a szeged-kiskundorozsmai Árpa utca és Búza utca által határolt városrészben élő nehéz sorsú családok számára. A telepen generációk óta élnek emberhez méltatlan körülmények között, jelenleg huszonkét roma család, mintegy 120 ember lakik ott – mondta akkor Kiss-Rigó László megyés püspök.

Z. Kárpát Dániel pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: elismerik és támogatják az egyház karitatív tevékenységét, de a Jobbik álláspontja szerint az erre fordítandó összeget inkább “tisztességes, dolgozó” fiatal párok otthonteremtésére kellene fordítani, hogy ezzel is csökkenjen a kivándorlás az országból.

Hangsúlyozta: a Jobbik szakértői felmérték az érintett területet, és számításaik szerint a két utca összes ingatlana felújítható lenne 150 millió forintból, miközben az egyházmegye becslések szerint 4 milliárd forintot költ 25 új ház, egy közösségi ház, egy sportpálya és egy kápolna felépítésére.

Z. Kárpát Dániel leszögezte: a Jobbik ellenzi és küzdeni fog a hasonló esetek ellen, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a roma kisebbség tagjai származásuk miatt ingyen jussanak lakhatáshoz, míg sok dolgozó magyar fiatal pár nemhogy lakáshoz, de hitelhez sem jut, és ezért “külföldre kényszerül”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik