Belföld

45 milliós gépet kapott Schuster Orbántól?

Schuster (Schuster)
Schuster (Schuster)

A Kisalföld szerint ennyiért vásárolta meg tulajdonosától az abdai gépet az állam. A lap szerint Schusterék csak kölcsönkapták a repülőt.

Egyelőre nincsenek hivatalos információk arról, hogy pontosan mennyibe került az államnak az a repülőgép, ami végül Kassán landolt a repülőmúzeumban, Rudolf Schuster születésnapja alkalmából.

Fotó: MTI

A Kisalföld nem hivatalos forrásokból úgy értesült, 40-45 millió forintot ér a gép, ám hiába kérdezték meg Havasi Bertalant, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetőjét az árról, ő csupán annyit mondott: a gép a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (LKK) tulajdonában van, amely decemberben 95 millió forintos állami támogatásban részesült egy modern repülőmúzeum és látogatóközpont létrehozására a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Hozzátette: a repülőt a Kassai Repülőmúzeumnak kölcsönbe adta a magyar állam, szállításának költségeit a szlovák fél viselte. A lap szerint a gépért cserébe a szlovákok a tervezett új ferihegyi látogatóközpont Tu–154-esének restaurálásába is beszállnak.

Hogy megtudjuk, pontosan mennyibe is került ez az ajándék, közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Miniszterelnökséghez és az LKK-hoz is. Amint kapunk választ tőlük, közöljük.

Fotó: Takács Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik