Belföld

Zöldhullámot ígérnek a Budai útra

A Vízivárosi lakossági fórumon több fontos információra is fény derült

A Vízivárosi lakótelep képviselője, Horváth Miklósné a fórum elején elmondta a szemetelés és rongálás problémáját a lakóközösségnek magának kell megoldania, a parkolóhelyeket pedig igyekeznek 2014-ben bővíteni. A fórumon ígéret született arról is, hogy a Budai úton összehangolják a lámpákat ezzel zöldhullámot biztosítva az autósoknak, illetve felújítják a Skála áruház előtti teret és elkezdik a járdák rendbetételét is.

A Cser-Palkovics András polgármester azt is elmondta az adósságkonszolidáció egy nagy lehetősége a városnak, majd bejelentette kiemelt helyen szeretnék kezelni az egészségügyet és ennek keretében, már heteken belül megnyitják a Szent György Kórházban a szájsebészetet. Illetve a még további anyagi forrásokat szeretnének a fordítani a rendőrjárőrök és közterület felügyelők képzésére.

A gyűlésen még egy jó hír elhangzott: a minisztérium döntése értelmében jövőre a Szent István Szakközépiskolában elindulhat a molnár szakképzés, azaz a malmot is oktatásra alkalmas állapotba hozzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik