Belföld

Ne hagyd ki, ha felvételizel!

educatio (educatio)
educatio (educatio)

Ma nyílik a fővárosban az Educatio oktatási szakkiállítás. A szombatig tartó rendezvényen több mint száz kiállító várja a látogatókat a Papp László Budapest Sportarénában. Az idén három naposra bővített esemény programját felsőoktatási és köznevelési konferencia is színesíti.

A rendezvény honlapján közzétett tájékoztató szerint a kiállításon valamennyi hazai felsőoktatási intézmény képviselteti magát, az érdeklődők megismerkedhetnek a legújabb oktatási fejlesztésekkel, taneszközökkel, módszerekkel.

A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények és oktatással foglalkozó kutatóintézetek is bemutatják kínálatukat. Olyan intézmények és vállalatok képviselőivel, szakembereivel is találkozhatnak az érdeklődők, akik meghatározó szerepet töltenek be a magyar oktatás fejlődésében.

Az ingyenesen látogatható börze a szervezők szerint különösen hasznos a felvételiző diákok számára, hiszen egy időben, egy helyen tájékozódhatnak csaknem 50 felsőoktatási intézményről. Az egyetemek, főiskolák képviselőitől és jelenlegi hallgatóitól megtudhatják a legfrissebb és legfontosabb információkat a képzési rendszerről, a szakokról, a felvételi esélyekről és lehetőségekről, valamint a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről is kérdezhetnek.

A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje a felvételizőkön kívül a pedagógusok és intézményvezetők számára is egyedülálló lehetőséget biztosít, hiszen értesülhetnek a szakma újdonságairól, a taneszközök és módszerek korszerűsödéséről. A standokon kívül színvonalas szakmai programok és előadások is várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek – mint kiállítók – képviselőit.

Az immár 14. alkalommal megrendezendő szakkiállításra a középiskolás diákokat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és -fenntartókat egyaránt várják, a három nap alatt mintegy 30 ezer látogatóra számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik