Belföld

Marslakók: kitálalt az egyik főszereplő

Jakso-Laszlo(960x640)(1).jpg (Jáksó László)
Jakso-Laszlo(960x640)(1).jpg (Jáksó László)

Boronyák Gergely azt állítja, nem kapott egy forint lelépési pénzt sem Jáksó Lászlóék cégétől, holott az MTVA 5 millió forintot fizetett ki a műsorkészítőnek a lekötött színészek kártalanítására. Nem tudni, mi lett a pénz sorsa.

Az Átlátszónak nyilatkozott a 2012-ben megszűnt napi sorozat egyik főszereplője, Boronyák Gergely, aki azután kereste meg a lapot, hogy kiderült: az MTVA 5 millió forintot fizetett ki a Marslakók Produkciós Kft.-nek a lekötött színészek elbocsátásából fakadó kár egy méltányos részének rendezésére.

A szerződés alapján ezt a pénzt a Marslakók Produkciós Kft. meg is kapta, ám Boronyák azóta sem kapott semmit belőle. A lap megkeresett több lekötött színészt is, akik ugyanazt mondták: nem kaptak egy forintot sem.

Hogy hová lett a pénz, azt nem tudni, Jáksó László ugyanis a titoktartási kötelezettségre hivatkozva tagadta meg a tájékoztatást, az MTVA pedig közölte, a pénz sorsáról nincs információja sem a személyek, sem a jogcím, sem az összegszerűség vonatkozásban.

A lap egyébként videointerjút is készített a színésszel, ezt errefelé nézheti meg.

Marslakók-költségek: földönkívüli élmény

Az Átlátszó blognak több afférja is volt az MTVA-val Marslakók-ügyben. A költségeket eltitkolni akaró közmédia végül kénytelen volt információkat csepegtetni a Jáksó-sorozat ügyében, mely masszívan népszerűtlen volt, ellenben igen drága. Orbitálisan, mondhatni. Több mint egymilliárd forint közpénz ment el a sorozatra. Az epizódonkénti keretösszeg az eredeti 4,2 milliós nettóról 7,6 millióra nőtt, ki tudja, miért – összesen 77 epizód készült el. A sorozatot idő előtt beszüntette a köztévé a nagy népszerűtlenségre való tekintettel, ezután összesen 83 millió forintot fizetett jogokért és egyéb jogcímeken a Marslakók Kft.-nek.

Ha épp számlaböngészéshez lenne kedve-ideje, az MTVA által kiadott Marslakók-számlákat itt találja!

Update: Helyreigazítás

Nem igaz, hogy Boronyák Gergely a Marslakók Produkciós Kft.-től nem kapott abból a pénzből, amit a Kft.-nek az MTVA a Marslakók sorozat megszüntetéséről szóló megállapodás szerint a lekötött színészek elbocsátásából fakadó kár rendezésére fizetett ki. Boronyák Gergely kapott kifizetést ezen összegből, így állítása valótlan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik