Belföld

Gigaüzletet nyert a felcsúti polgármester

forint (forint, )
forint (forint, )

Nettó 34 milliárd 66 millió forintos csatornázási munka megvalósításában vehet rész Mészáros Lőrinc cége.

Az egykor gázszerelőként dolgozó Mészáros Lőrinc 2010 óta Felcsút polgármestere, az Orbán Viktor által 2007-ben alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia működtető alapítványának kuratóriumi elnöke.

A Napi.hu úgy tudja, több mint 34 milliárdos munka a Békés Megyei ivóvízminőség-javító program nevet viselő uniós támogatású projekt terveinek elkészítésére és az építési munkák (hálózatrekonstrukció) elvégzésére szól Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében.

A munkákat két részre osztották, az első részt a békési székhelyű Békés Drén Kft. és a pécsi Aquaprofit Zrt. alkotta Drén-Aqua Konzorcium nyerte el nettó 8,213 milliárd forintos árajánlattal. A második részt nyerte meg az MM Kft. a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Kft.-vel és a Békés Drén Kft.-vel közösen, nettó 25,853 milliárd forintos ajánlattal.

Érdekesség, hogy a közbeszerzési tájékoztató szerint e feladatrész munkáinak előzetesen becsült értéke 3,7 milliárddal kisebb, 22,141 milliárd forint volt.

Nyereséges évek

A polgármester és felesége tulajdonában lévő MM Kft. a cégadatok szerint kiugró teljesítményt nyújt: a 2010-es 853 millió forintos nettó árbevételét 2012-ben több mint ötsörösére, mintegy 4,6 milliárd forintra növelte – derül ki a Céginfó adataiból.

2011-ben a cég nettó 852 milliós adózott eredményéből 321 milliós osztalékot vehettek fel a tulajdonosok, míg 2012-ben az 1,264 milliárdos eredményből 800 milliós osztalékkal gazdagodtak.

Az MM Kft.-nek 2013-ban is eredményes éve lehetett, hiszen a fővárosi önkormányzat csatornázási tenderén is sikeresen szerepelt: a Duna Aszfalttal és a Colas Alterra Építőipari Zrt.-vel közösen (az utóbbi cég a konzorciumvezető) egy nettó 3,2 milliárdos és egy 6,3 milliárd forintos kivitelezési munkát nyert el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik