Belföld

Elkészült a börgöndi bekötőút felújítása

börgöndpuszta (börgöndpuszta)
börgöndpuszta (börgöndpuszta)

Az év végére elkészül a balra kanyarodó sáv Börgöndpuszta felé.

Régi vágya teljesült a börgöndieknek azzal, hogy átadták abekötőútat, amely megfelelő minőségű, szélességű és így biztonságossá teszi a városrész megközelítését. A fejlesztések ezzel nem érnek véget, hiszen a 62-es számú főút tavasszal induló felújítása során megépül Székesfehérvár felől a balra kanyarodó lehajtósáv is.

Múlt év novemberében a kormány jóváhagyta a 62-es számú főút egymilliárd forintot meghaladó összegű felújítását, és 2014. január 8-án megtörtént a munkaterület átadása is. A 62-es számú főút jelenlegi burkolata még a 60-as években épült 5-6 méter szélességben. A felújítás után a szegéllyel együtt 12 méter széles lesz az út, és 11,5 tonnás teherbírásúra erősítik a burkolatot. Megépülhet a több mint 10 kilométer hosszú seregélyesi elkerülő, kiszélesítik és megerősítik az útburkolatot, és több helyen lekanyarodó sávok épülnek.

„A 62-es számú főút – Börgöndi bekötőút kereszteződésében, a balra kanyarodók biztonsága érdekében a közeljövőben megtörténik az út szélesítése. A lekanyarodó sáv, a tervek szerint még ebben az évben elkészül.” – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Vargha Tamás. Székesfehérvár országgyűlési képviselője kiemelte: „A Dunaújváros-Székesfehérvár útvonalon, hét helyen építik meg a lekanyarodó sávot. A kétéves fejlesztés részeként a börgöndieket érintő lekanyarodó sáv novemberre megvalósulhat.”

Dienesné Fluck Györgyi, a terület önkormányzati képviselője elmondta: „Nagy örömmel vették birtokba a börgöndpusztai lakosok a város önkormányzata által kiszélesített és felújított bekötőutat. A terület országgyűlési képviselőjéhez most egy újabb kéréssel fordultunk. A helyközi autóbuszjáratokkal közlekedőknek, ha nem érik el a településrészre bekanyarodó járatot, bizony mintegy 800 métert kell gyalogolniuk a 62-es útról Börgönpusztáig. Szeretnénk, ha ezen az útszakaszon kiépülne a közvilágítás is. Így a megvalósuló lekanyarodó sávval, az új úton teljes biztonságban közlekedhetnének az itt élők.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik