Belföld
börgöndpuszta (börgöndpuszta)

Elkészült a börgöndi bekötőút felújítása

Buthy Lilla

2014. 01. 16. 17:53

Az év végére elkészül a balra kanyarodó sáv Börgöndpuszta felé.

Régi vágya teljesült a börgöndieknek azzal, hogy átadták abekötőútat, amely megfelelő minőségű, szélességű és így biztonságossá teszi a városrész megközelítését. A fejlesztések ezzel nem érnek véget, hiszen a 62-es számú főút tavasszal induló felújítása során megépül Székesfehérvár felől a balra kanyarodó lehajtósáv is.

Múlt év novemberében a kormány jóváhagyta a 62-es számú főút egymilliárd forintot meghaladó összegű felújítását, és 2014. január 8-án megtörtént a munkaterület átadása is. A 62-es számú főút jelenlegi burkolata még a 60-as években épült 5-6 méter szélességben. A felújítás után a szegéllyel együtt 12 méter széles lesz az út, és 11,5 tonnás teherbírásúra erősítik a burkolatot. Megépülhet a több mint 10 kilométer hosszú seregélyesi elkerülő, kiszélesítik és megerősítik az útburkolatot, és több helyen lekanyarodó sávok épülnek.

„A 62-es számú főút – Börgöndi bekötőút kereszteződésében, a balra kanyarodók biztonsága érdekében a közeljövőben megtörténik az út szélesítése. A lekanyarodó sáv, a tervek szerint még ebben az évben elkészül.” – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Vargha Tamás. Székesfehérvár országgyűlési képviselője kiemelte: „A Dunaújváros-Székesfehérvár útvonalon, hét helyen építik meg a lekanyarodó sávot. A kétéves fejlesztés részeként a börgöndieket érintő lekanyarodó sáv novemberre megvalósulhat.”

Dienesné Fluck Györgyi, a terület önkormányzati képviselője elmondta: „Nagy örömmel vették birtokba a börgöndpusztai lakosok a város önkormányzata által kiszélesített és felújított bekötőutat. A terület országgyűlési képviselőjéhez most egy újabb kéréssel fordultunk. A helyközi autóbuszjáratokkal közlekedőknek, ha nem érik el a településrészre bekanyarodó járatot, bizony mintegy 800 métert kell gyalogolniuk a 62-es útról Börgönpusztáig. Szeretnénk, ha ezen az útszakaszon kiépülne a közvilágítás is. Így a megvalósuló lekanyarodó sávval, az új úton teljes biztonságban közlekedhetnének az itt élők.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.