Belföld

Ennyien szavaznának most az ellenzéki listára

ellenzék (ellenzék)
ellenzék (ellenzék)

Egy százalékkal több a baloldali választási koalíció támogatottsága közös listával, mintha a szereplők külön indulnának. A Jobbik esetében erősödés tapasztalható - derült ki a Századvég legújabb felméréséből, amelynek eredményét szerdán juttatták el az MTI-hez.

Januárban a teljes népesség körében az MSZP 13 százalékon, az Együtt-PM 4 százalékon, a DK pedig 3 százalékon áll, azaz összesen a teljes népesség 20 százaléka szavazna a baloldali pártokra. Ha a megkérdezettek a közös listát is választhatják, ez az érték 21 százalék – közölték.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fideszre a teljes népesség 32 százaléka voksolna, a Jobbik 10 százalékon áll, ami a megelőző hónaphoz képest erősödést jelent. Az LMP támogatottsága 3 százalék.

A biztos szavazó pártválasztók között a kormánypárt támogatottsága 52 százalékon, az MSZP 21 százalékon, az Együtt-PM 5 százalékon, a DK pedig 4 százalékon áll. A Jobbik ebben a körben is erősödött, jelenleg 14 százalék a támogatói aránya. Az LMP-re a biztos szavazó pártválasztók 3 százaléka voksolna.

A felmérés január 10-e és 12-e között történt ezer felnőtt megkérdezésével, hibahatára 3,2 százalékpontos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik