Belföld

Egy pályázó a rektori posztra

Egyedül Prof. Dr. Szabó Gábor, aki jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem rektora, indult az intézmény vezetésére kiírt pályázaton.

Nem hibázhatunk nagyont, ha azt mondjuk, hogy ismét Szabó Gábor lesz a rektor 2014. július 1-jétől 2018 júniusáig, hisz csak ő indult a pozícióért. A pályázatban nincsenek  nagy meglepetések, a legfontosabb célként a további egyetemi fejlesztéseket emelték ki. Nagy hangsúlyt fektetnek még a jövőben arra az együttműködésre, amely az egyetem vezetői között alakult ki és segítette, hogy a szűkös anyagi körülmények között is működhessen minden a maga rendjében.

“A beadási határidő december 16-a volt, a minisztérium pedig most véleményezésre leküldte a pályázatot az intézménynek, így most vált hivatalossá az indulók névsora. Azt tudtam, hogy én pályáztam, de hogy rajtam kívül még ki, arról fogalmam sem volt. Január 10-én pénteken viszont kiderült, én vagyok az egyedüli” – mondta a szegedcafe.hu-nak a rektor. Az intézmény vezetője külön eredményként tekint arra, hogy sikeresen tárgyaltak a szakszervezetekkel, és a kollektív szerződéseket is úgy tudták módosítani, hogy mindkét felet elégedettség töltse el.

A pályázat beadási határideje december 16-a volt, a minisztérium most küldte véleményezésre azt az egyetemnek, így vált hivatalossá a jelentkezők névsora a posztra. A következő lépés, hogy a szenátus véleményezi a beadott anyagot. Az egyetemnek van egy intézményfejlesztési terve, és a rektornak az a feladata, hogy minden tőle telhetőt megtegyen a terv sikeres megvalósításáért, tehát a sikeres pályázónak ezt kell szem előtt tartania.

Mint azt korábban megírtuk, az egyetem és a szegedi önkormányzat stratégiai megállapodást kötött. Ez, az uniós fejlesztési források hatékony felhasználása érdekében jött létre. Akkor Szabó Gábor azt hangsúlyozta, hogy a város és az egyetem egymásra van utalva, az együttműködés végső nyertesei pedig maguk a szegedi polgárok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik