Belföld

Továbbra is elviszik a szemetet

Az eredménytelen pályázat ellenére sem lesz fennakadás a Győr környéki hulladékszállításban – közölte kedden a városüzemeltetési társaság, amely jelenleg is szolgáltat a térségben.

A Győr-Szol Zrt. és a tulajdonában lévő Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a Győr Nagytérségi Önkormányzati Hulladékgazdálkodási Társulás korábban kiírt közbeszerzési pályázatán jogszabályi feltételek miatt nem indulhatott.

Időközben a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. megkapta a működéséhez szükséges valamennyi hatósági engedélyt, így az új közbeszerzési pályázaton – ha az abban foglalt feltételeknek megfelel – várhatóan indulni fog – jelezte Ozsvárt Tamás kommunikációs vezető.

Eddig nem akadt jelentkező

Hozzátette: a Győr-Szol Zrt. a jogszabályi előírásoknak megfelelő struktúra létrejöttéig a hulladékszállítással kapcsolatos feladatokat az eddigi gyakorlat szerint ellátja, s erre az új szervezetben is képes.

Hétfőn a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg, hogy egyetlen ajánlat sem érkezett a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyílt közbeszerzésére, amelyen 112 település hulladékának elszállítására és feldolgozására kerestek vállalkozót.

Hegyi Zoltán, a társulás elnöke azt közölte: hamarosan kiírják az újabb pályázatot a feladatra, így biztos abban, hogy a törvényi határidő, azaz 2014 vége előtt sikerül kiválasztani az új szolgáltatót.

Milliárdokba kerül

Az érintett települések teljes területe 2471 négyzetkilométer, 109 ezer lakásban 259 ezer ember él. A területről 2012-ben 54 ezer tonna hulladék származott, ebből a vegyes és a maradék hulladék 15-15 ezer, a biohulladék 8 ezer, a szelektív gyűjtőszigeteken keletkezett hulladék (papír, műanyag, üveg és fém) pedig 5 ezer tonna volt. A hulladékudvarokból további 11 ezer tonna hulladékot gyűjtöttek be.

Az ajánlatkérő nem közölte az ellenszolgáltatás becsült értékét, de az milliárdos nagyságrendű. Év elejétől csak többségi állami, illetve önkormányzati tulajdonban lévő cégek végezhetnek hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik