Belföld

Emlékezés Szent Margitra

24.hu
24.hu

2014. 01. 14. 15:48

Erdő Péter vasárnap szabadtéri szentmisét celebrál a Margit-szigeten.

Korábban a témában:

A Magyar Kurír katolikus internetes portál emlékeztet rá, hogy január 18-án van Árpád-házi Szent Margit égi születésnapja. Az elmúlt évtizedekben hagyománnyá vált, hogy az egykori Nyulak szigetén, ahol a sírja ma is látható, az esztergomi érsekek szentmise-áldozatot mutatnak be az országért. Az idei esztendőben az ünnepélyes szentmisét Erdő Péter bíboros január 19-én, vasárnap délelőtt 11 órakor celebrálja – írja az oldal.

Párhuzamok

Szent Margit kora és mai ellenségeskedések között húzódó párhuzamra is rámutat a Magyar Kurir, amikor ismerteti, hogy a tatárjárás utáni viszálykodás idején apja, IV. Béla és testvére, István is egymás ellen fordult. Ám Margit kiengesztelte őket, elérte a békekötést, amit azután IV. Kelemen pápa is megerősített. „Fegyveres háborúk ugyan nincsenek, de a világ nagyon megosztott, amit a válság még inkább láthatóvá tett. Az önzés, a haszon, az érvényesülési vágy ma is szembeállítja az embereket és a népeket egymással.” – olvasható a katolikus portálon a vasárnapi misére invitáló cikkben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.