Belföld

Mobil forgószínpad a Szegedi Szabadtéri Játékokra

Mobil forgószínpad tervezésére kivitelezésére írt ki tendert a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatósága, a felhívás hétfőn jelent meg.

Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója korábban, a szabadtéri játékok 2014-es programját bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a beruházást a Fogadalmi templom kétmilliárd forintos rekonstrukciója teszi szükségessé, amely munkálatai érintik a színpadot és az öltözőhelyiséget is.

Az idei évtől megfordul a fesztivál nézőtere, a Dóm tér órateraszán a jelenlegi legkorszerűbb technikát alkalmazó mobilszínpadot állítanak föl, amely gyűrűs forgója mindkét irányba tud majd mozogni – közölte a szakember, hangsúlyozva, a nézőtér megfordításával optimális és jó megoldást sikerült találni, ez az ötlet a játékok 1931-es induláskor is felmerült.

A színházi szakember kitért arra is, az új színpad kialakítása a fesztivál történetének egyik legnagyobb beruházása lesz.
A hétfőn megjelent közbeszerzési felhívás szerint a nyertes pályázó feladata lesz a mobil forgószínpad kiviteli és gyártmány terveinek elkészítése, a berendezés legyártása, helyszínre szállítása, munkavédelmi minősíttetése és egyszeri alkalommal a Dóm téren történő összeállítása. A kiírás szerint a kivitelezőnek május 15-re kell végeznie a munkával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik