Belföld

Esküt tettek a választási iroda tagjai Győrben

Minden adott a jogszerű választások lebonyolításához.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda vezetője, Dr. Kovács Béla pénteken azzal a céllal hívta össze a TVI tagjait, hogy áttekintést adjon az országgyűlési választásokat szabályozó legfontosabb jogszabályokról, azok változásairól, röviden érintette a választási szerveket, kiemelten a Területi Választási Iroda feladatait.

A választási irodák, így a TVI – feladataival kapcsolatban emlékeztetett, hogy e szervek a választások előkészítésével, szervezésével, lebonyolításával, a választópolgárok, a jelöltek, a jelölő szervezetek pártsemleges tájékoztatásával, választási adatkezeléssel, a technikai feltételek megteremtésével, a törvényes feltételek meglétének és a szakmai szabályok betartásának ellenőrzésével összefüggő állami feladatokat látnak el. Természetesen az egyes választási szervek sajátos feladatait a jogszabályok rögzítik.

Témaként érintette még a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda Választási Információs Szolgálatát, amely segítséget nyújt az országgyűlési képviselők választásának előkészítése során a jogi, informatikai és adatszolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekben az érdeklődő választópolgárok számára.

Ezt követően a TVI tagjai dr. Kovács Béla TVI vezető előtt letették esküjüket és átvették megbízólevelüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik