Belföld

Esküt tettek a választási iroda tagjai Győrben

24.hu
24.hu

2014. 01. 13. 10:06

Minden adott a jogszerű választások lebonyolításához.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda vezetője, Dr. Kovács Béla pénteken azzal a céllal hívta össze a TVI tagjait, hogy áttekintést adjon az országgyűlési választásokat szabályozó legfontosabb jogszabályokról, azok változásairól, röviden érintette a választási szerveket, kiemelten a Területi Választási Iroda feladatait.

A választási irodák, így a TVI – feladataival kapcsolatban emlékeztetett, hogy e szervek a választások előkészítésével, szervezésével, lebonyolításával, a választópolgárok, a jelöltek, a jelölő szervezetek pártsemleges tájékoztatásával, választási adatkezeléssel, a technikai feltételek megteremtésével, a törvényes feltételek meglétének és a szakmai szabályok betartásának ellenőrzésével összefüggő állami feladatokat látnak el. Természetesen az egyes választási szervek sajátos feladatait a jogszabályok rögzítik.

Témaként érintette még a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda Választási Információs Szolgálatát, amely segítséget nyújt az országgyűlési képviselők választásának előkészítése során a jogi, informatikai és adatszolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekben az érdeklődő választópolgárok számára.

Ezt követően a TVI tagjai dr. Kovács Béla TVI vezető előtt letették esküjüket és átvették megbízólevelüket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.