Belföld

Halálos karambol – elszaladt a részeg sofőr

ittas-vezetes(1)(960x640).jpg (ittas vezetés, alkohol, részeg sofőr, )
ittas-vezetes(1)(960x640).jpg (ittas vezetés, alkohol, részeg sofőr, )

Meghalt a Sopronban történt péntek esti frontális karambol egyik sérültje, a balesetet okozó jármű vezetője ittasan és jogosítvány nélkül vezetett.

A sofőr személygépkocsijával Sopronból Ágfalva felé haladt, eközben áttért a bal oldali sávba és ott összeütközött a szemből érkező járművel. A 38 éves soproni férfi ezután kiugrott az autójából és segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A járőrök átvizsgálták a környéket és negyedóra alatt elfogták a baleset okozóját. Kiderült, hogy a férfi ittasan vezetett és nem volt jogosítványa sem – Kocsis Tünde rendőr alezredes.

A baleset után a helyszínről péntek este egy súlyos és egy életveszélyes sérültet szállítottak a mentők kórházba, mindketten a szabályosan közlekedő autóban utaztak. Egyikük, egy fiatal lány olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt. A soproni férfit a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását halálos közúti baleset okozása és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik