Belföld

Simicskáé a Class FM

class fm (class fm, rádió, )
class fm (class fm, rádió, )

Simicska Lajos a legnagyobb részvényese az Advenio Zrt.-nek, amely a Class FM országos kereskedelmi rádiót üzemelteti – írja a Népszabadság a legfrissebb cégbírósági adatokra hivatkozva.

Az Opten céginformációs szolgáltató adatbázisa szerint tavaly júliusban változás történt a cég tulajdonosi viszonyaiban, megszűnt Nyerges Zsolt 50 százalékot meghaladó szavazati joga – számol be a lap.

A cég dokumentumaiból az Opten által kigyűjtött tulajdonosi információk szerint Simicska Lajos 24 szavazattal az Advenio legnagyobb részvényese, őt 13 szavazattal a Lánchíd Kereskedőház, tíz szavazattal a PRO-AURUM Vagyonkezelő Zrt. és három szavazattal Nyerges Zsolt követi – írja a nol.hu.

Az Advenio az Infocenter.hu médiacsoport része, ez működteti a Lánchíd Rádiót és adja ki a Heti Válasz című hetilapot. Az Infocenter.hu 96 százalékban Nyerges Zsolt tulajdona.

Nemcsak ez az egyetlen üzleti kapcsolódási pont köztük: Simicska Lajos a Közgép meghatározó tulajdonosa, a céget pedig Nyerges Zsolt elnök vezeti – emlékeztet a lap.

2009-ben az akkor még Fellegi Tamás, majd a Nyerges Zsolt érdekeltségi körébe került Advenio Zrt. által működtetett Class FM hét évre kapta meg a Danubius hullámsávjának használati jogát. A szintén ekkor induló, a Sláger Rádió frekvenciáját megkapó Neo FM azóta már tönkrement.

Simicska-cégek – tovább is van, mondjam még?

Simicska Lajos az egyik legrejtőzködőbb, mondjuk úgy, gazdasági hátországvezető. Sokáig friss fényképet sem lehetett róla találni, aztán 2012-ben lekapták, ez volt róla az első fotó 14 év után. De interjút éve óta nem adott. Cége, a Közgép (ez egy azóta sem cáfolt Népszabadság-közölte dokumentum támasztja alá) 20 céget fog össze, s mint azt mi is megírtuk, tavaly naponta 1,2 milliárd forint áramolt beléje. Ez másodpercenként 14 ezer forint. Orbán Viktor tavaly Tusnádfürdőn mondta ki az oly régóta várt szót (“Közgép”), amikor arról beszélt, erős nemzeti vállalatokat kell létrehozni, mint a “…Közgép…”.

Vagy a Class FM.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik