Belföld

Örkény tovább marad Szegeden

A nagy érdeklődés miatt hosszabbítanak két héttel.

Több mint tízezren látták a Fekete ház Örkény 100+1 című kiállítását az elmúlt évben. A zárást eredetileg decemberre tervezték, de a siker miatt a tárlat tovább marad Szegeden: egészen január 26-ig látogatható – tudta meg a Szeged24 Medgyesi Konstanin sajtóreferenstől.

A Fekete ház emeletének kiállítása a groteszk hazai nagymesterét, az egyperces műfaj megteremtőjét, Örkény Istvánt mutatja be szokatlan formában. Izgalmas installációs eszközökkel és egy „Tótékba oltott egyperces”-labirintussal várják az érdeklődőket Szegeden: a kartondobozokból épült folyosó falai felfedezésre váró egyperceseket rejtenek.

A kalandozásban elfáradt látogatókat a tárlat végén egy Isten hozta, őrnagy úr-filmrészletet játszó kerti wc és egy vendégkönyvként funkcionáló írógép is várja.

A zárásáig még két alkalommal vehetnek részt ingyenes tárlatvezetésen az érdeklődők: január 18-án és 25-én, szombaton 11 órakor várják a látogatókat a Somogyi utcában.

A Móra Ferenc Múzeum és szegedi kiállítóhelyei -így a Fekete ház is- január 13-án nyitják meg újra kapuikat a téli szünetet követően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik