Belföld

Vágó az LMP sült halairól

Az LMP-képviselő nem kiégett, hanem csalódott.

Az LMP-n belül nem voltak érdemi viták, egyedül Schiffer Andrással tudtam ideológiai szintű vitákat folytatni, a többiek „sült halak” voltak – ezt Vágó Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról, miért nem indul a választásokon, miért lép ki az LMP-ből. A képviselő a NAV-botrányt kirobbantó Horváth Andrással a harcot végigviszi, a választások után elkezd pénzt keresni, és tovább fog tanulni.

Az LMP országgyűlési képviselője nem kiégett, csalódott, mert sokak egyéni céljai felülírják a közösség érdekeit. Szerinte a választmány többsége azért nem támogatta, mert az elmúlt fél évben mindig elmondta, mi a probléma a vezetésben. Szerinte a legnagyobb baj, hogy a párton belül eljárásrendi kérdésekbe burkolnak személyi konfliktusokat. Vágó Gábor az ellenzéki összefogásról úgy fogalmazott: nem léptek be a nagy „összefosásba”, de a párt jövőjéről nem volt érdemi vita.

Az LMP választmánya a hétvégén nem támogatta Vágó egyéni jelölését a kiskunhalasi körzetben, így nem kerülhetett fel az országos lista első harminc helyére sem. Még vasárnap derült ki, hogy Vágó Gábor és Ertsey Katalin nélkül vág neki az LMP a 2014-es választásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik