Belföld

Bajnai az Orbán-váltók hithiányáról

bajnai gordon (bajnai gordon, )
bajnai gordon (bajnai gordon, )

Szerinte helyre kell állítani az emberekben a győzelem hitét, ezért állapodtak meg abban, hogy közös lista lesz, közös jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel, akit az MSZP jelölhet.

Bajnai Gordon az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: többségben vannak, akik kormányváltást akarnak, de kisebbségben azok, akik valamelyik ellenzéki erőt támogatják. Ezt ő a hit hiányával magyarázta, amit szerinte át kell hidalni azzal, hogy mindegy kivel fognak össze, „a jövőre kell szavazni, amiben nincs benne Orbán Viktor”. Olyan szövetség kell, amit mindenki tud támogatni. Gyorsan le kell zárni a tárgyalást a DK-val, és velük kell dönteni a szövetség esetleges bővítéséről. Az Együtt-PM vezetője szerint az MSZP-s és az Együtt-PM-es jelöltek többségét nem érinti a változás, de valamilyen áldozatot mindenkinek hoznia kell. Most újra kell osztani a lapokat, egyéni és listás helyeken – mondta.

Mint korábban megírtuk, az ellenzék közös listát állít, amelyre a Demokratikus Koalíció is felkerül. Emiatt vélhetően távozik Juhász Péter, az Együtt 2014 társelnöke, aki novemberben a Hír TV-nek azt mondta: olyan nem lesz, hogy ők Gyurcsánnyal együtt induljanak a tavaszi országgyűlési választásokon.

Fodor Gábor szintén az ATV-ben elhibázottnak nevezte a korábbi ellenzéki szövetséget. A Liberálisok elnöke annak örült, hogy ezt belátták, mert van még idő, bár nagyon kevés. Mint mondta: pártja egyelőre arra készül, hogy egyedül méretteti meg magát, mert még nem kaptak felkérést a tárgyalásokra az ellenzéki pártoktól az összefogásra. Ha az ellenzék valóban győzni akar, akkor méltányos ajánlatot tesz nekünk, és együtt vágunk neki a választásoknak – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik