Belföld

Befejezte az ismert kutatócég, mindenkit kirúgtak

gallup (gallup)
gallup (gallup)

A Portfolio.hu értesülése szerint tegnap felszámolták a Magyar Gallup Intézetet.

Az amerikai tulajdonosi kör egy megbízott ügyvéd közreműködésével mindenkit elbocsátott. A hazai politikai közvélemény-kutatások terén évek óta inaktív cégnél a hírt megerősítették, de azt nem akarták részletezni.

A magyar irodánál húsz ember dolgozott, a jövőben itteni ügyfeleiket a londoni irodából szolgálják ki. A nemzetközi Gallup oldalán található információk szerint a cég 1937 óta érdekelt Európában. A Magyar Gallup Intézetet (Gallup Hungary Ltd.) 1990-ben alapította az amerikai Gallup, a világ legrégebbi és nemzetközileg egyik legismertebb tanácsadócége.

Befagyott Gallup

A cég honlapján az utolsó hír 2010-es, míg olvasható többek közt egy felmérés a 2009-es magyarországi hangulatról és várakozásokról, melyből kiderül, Európában a magyarok közül vélik a legtöbben (51%): minden rosszabb lett a rendszerváltás után. Az alapján, hogy ki milyen jövedelmi kategóriába sorolja magát (illetve, hogy a következő öt évben is ott marad), a legszegényebbek százalékos arányával (vagyis hogy a társadalom hány százaléka tekinti magát tartósan szegénynek), Burundival és Pakisztánnal kerültünk egy kategóriába. Igaz, utóbbi államokban az egy főre jutó GDP (vásárlóerő-paritáson) 400 és 2600 dollár, ellenben Magyarországon 20 500 volt a felmérés idején.

Íme a mi szokásos valóságérzékelésünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik