Belföld

Tavaszodik! Virágba borult a Kisalföld

Nyílik a hóvirág, az ibolya, sőt egyik olvasónk a fűnyírásnak is nekiállt a januári tavaszban.

A természet láthatóan tanácstalan az enyhe tél miatt. Már javában kemény mínuszoknak kéne röpködni, ennek ellenére tegnap 15 fokot mutatott a Győr24 hőmérője, olvasónk fűnyírást fontolgatott, valamint lencsevégre kaptak több virágzó növényt is. Reméljük, hogy a januári tavasz nem márciusban bosszulja meg magát, mint tavaly. Addig is élvezzük, hogy a tél elkényeztet bennünket. Íme néhány ajándék az évszakhoz méltatlan időjárástól!

Lehet, hogy nem kellett volna elrakni télire a fűnyírót? Ennyire dús és élénkzöld gyepet még nyáron sem láttunk sok helyen. Igaz, akkor a kánikula miatt kisült a legtöbb növény.

A gombvirágot sem aggasztja, hogy naptár szerint tombol a tél.

Péren hóvirág nyílik.

fotó: MTI

Talán még emlékeznek olvasóink, október végén kéklő ibolyákat találtunk, pedig már akkor sem kedvezett az időjárás eme tavaszi növényeknek. Minden esetre megnéztük az epret is, hátha falatozhatunk friss gyümölcsöt ezeken a szürke téli napokon, de csalódnunk kellett, de már dolgozunk azon, hogy szárba szökkent dinnyeültetvényt találjunk. Igérjük, azonnal szólunk ebben az esetben.

Még nem ette meg a kutya a telet

A tavaly márciusi állapotokból kiindulva még könnyelműség lenne eltemetni a telet. Talán jövő hétre megérkezik a téliesebb időjárás. Az Időkép előrejelzése alapján hétfőtől már fagypont alá csökken a hőmérséklet és csapadék is hullhat, az sem kizárt, hogy hó formájában.

Szerdán is borongós, nyirkos időre van kilátás tartós pára- és ködfoltokkal, helyenként gyenge szitálással. Gyenge lesz a légmozgás, a hőmérséklet a keddihez hasonlóan alakul.

Csütörtökön folytatódik az eseménytelen, többnyire borongós, nyirkos idő, bár nyugaton már helyenként megélénkülhet a délies szél. Ezen a napon sem várható lényeges változás a hőmérsékleteket illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik